LEIKKIÄ LIIKKUEN

Haluamme turvata lapselle monipuolisen hoitopäivän leikin ehdoilla. Nuppulassa lapsella on mahdollisuus päivittäin rakentaa mielikuvitusleikkinsä muun muassa huonekaluja, leluja ja liikuntavälineitä apuna käyttäen. Niinpä usein näkee lasten rakentamia majoja pöytien alla, merirosvolaivan tuoleista kasattuna tai vaikka sukellusveneen tyynyistä koottuna. Leikkien pitkäjänteisyyttä tuetaan mahdollistamalla saman leikin jatkuminen myöhemminkin. Toiminnallisia leikkejä leikitään myös sisätiloissa. Liikuntaleikkivälineet ovat lasten vapaassa päivittäisessä käytössä ja kannustavat lapsia liikkumaan. Lapset saavat tuoda myös omia leluja kotoa Nuppulaan päivittäin. Mielikuvitukselliset leikit tukevat lapsen oppimista. Nuppulassa halutaan turvata lasten perusoikeus lapsentahtiseen leikkiin ja leikin riemuun.

YHDESSÄ LUONTORETKEILLEN

Ulkoilu, liikunta ja luonto ovat tärkeä osa päivähoitopäivää. Nuppulan lapset ulkoilevat päivittäin lähiluonnossa. Lähimetsät ja lähipuistot ovat lasten tuttuja leikkipaikkoja, joihin halutaan palata aina uudelleen. Keväisin ja syksyisin teemme luontoretkiä läheisen järven rantametsiin ja hiekkarannalle sekä lintutornille. Teemme myös makkaranpaisto-retkiä Suruttoman laavulle.

TERVELLISTÄ KOTIRUOKAA

Nuppulan henkilökunta valmistaa itse paikan päällä ruuan, joka tarjoillaan aina tuoreena lapsille. Ruokalista on monipuolinen ja vaihtuva ja se kattaa päivän aikana aamiaisen, lounaan ja välipalan. Suosimme luonnonmukaisia tuotteita ja tuoreita raaka-aineita sekä hyödynnämme vuodenaikojen satoa osana ruuanlaittoa. Nuppulan henkilökunnalla on hygieniapassi ja ruuan valmistuskeittiö on elintarvikelupien mukainen.

MUSIIKKI JA TAIDE -OSANA OPPIMISTA JA HYVINVOINTIA

Musiikki vaikuttaa lapsen hyvinvointiin kokonaisvaltaisesti. Soittaminen ja laulaminen ovat hyvää jumppaa avoille ja muistin kehittymiselle. Erityisesti lapsen kielen kehityksessä musiikilla on tärkeä rmerkitys. Musiikki auttaa tunteiden tunnistamisessa ja niiden säätelyssä sekä vahvistaa sosiaalisia suhteita ryhmässä. Nuppulassa musiikki on luonnollinen osa hoitopäivää. Aamiainen syödään usein lastenlauluja kuunnellen, yhdessä pidetään musiikkituokioita ja opetellaan uusia laululeikkejä. Päivittäisen lepohetken aikana soi aina rauhallinen taustamusiikki luonnonäänineen. Lapset oppivat uusia lauluja piirtämisen ja kuvien kautta nopeasti ja helposti. Henkilökunnan musiikkiharrastuneisuutta hyödynnetään osana lasten musiikkikasvatusta.

Askarteluissa lasta kannustetaan luovuuteen ja oppimiseen tutkimisen kautta. Taidekasvatus sisältää monipuolisten materiaalien ja värien käyttöä, kierrätysmateriaalien hyödyntämistä osana uusiokäyttöä sekä luonnon omia materiaaleja. Lapsella on mahdollisuus luoda taidetta niin sisällä kuin ulkona puistoissa ja metsissä.

SATUSEIKKAILUT JA YSTÄVYYSSUHTEET

Nuppula soveltaa leikkipedagogiikkaa osana lasten kaverisuhteiden vahvistamista. Roolivaatteet ovat lasten käytettävissä päivittäin ja yhteisinä satuseikkailupäivinä omia roolivaateita voidaan tuoda kotoakin. Roolivaatteiden ja yhteisleikkien avulla kannustetaan lapsia mielikuvitusleikkeihin, jossa lapset oppivat yhdessä aikuisten kanssa huomioimaan toisiaan. Yhdessä opitaan auttamaan, odottamaan vuoroa, kiittämään, pyytämään anteeksi, ymmärtämään kaverin tunteita ja ratkaisemaan pulmatilanteita. Lasten kaverisuhteiden tukeminen on Nuppulassa sydämen asia, ja osana ennaltaehkäisevää toimintaa kiusaamisen ehkäisemiseksi.